maanantai 15. huhtikuuta 2013

Uhma

Voiko keskiviikkona 7kk täyttävällä lapsella olla jokin vauvaiän uhma? Meidän O on ihan kamala. Tuntuu,että ihan kaiken huomion pitäisi kohdistua häneen ja tehdään mitä tahansa sen huomion saavuttamiseksi. Yleensä se kaikki on huutaminen. E parka joutuu kärsimään, kun toinen kiljuu koko ajan. Tänään aamulla yritin jättä O:n hetkeksi olkkariin leikkimään, että saan haettua E:n makkarista ja vaihettua sille vaipat. No, sehän ei tietenkään sopinut. Hullua huutamista alkoi kuulua heti, kun poistuin näköpiiristä.

Aamupuurolla O repi E:n ruokalappua ja päristeli puurot pitkin poikin. Jos nokkamuki tippuu (lue:heitetään) lattialle niin kamala huuto ja raivoaminen. Munhan syy se oli,että käskin sen mukin heittää pois.
Eilen illalla meinasi usko jo loppua, kun olin kolmisen tuntia näiden kanssa keskenäni, kun mies oli pelaamassa. Ihan normaalia se on, että mä olen aina näiden kanssa yksin, mutta eilen se kolme tuntia tuntui viikolta. E:llä oli aika mennä nukkumaan ja O piti huolen siitä, että hiljaisuutta ei ainakaan tulisi olemaan. No, taas jouduin hakemaan parvekkeelta vaunut, ottamaan O:n kainaloon ja hyssyttämään E:n uneen. Siinä vaiheessa oli kirjaimellisesti kädet täynnä. Onneksi mies tuli hetken päästä kotiin, että sain nukutettua E:n rauhassa. Monesti olen miettinyt, että mitkä lehmän hermot pitäisi olla, jos näiden kanssa olisi yksinhuoltaja.

Jos tästä huudosta ja tyytymättömyydestä mainitsee neuvolassa, niin meillä on tietenkin vain joku vaihe menossa. Onhan se toki vaihe, jolloin lapset haluavat susta ei sen enempää tai vähempää kuin kaiken. Koko ajan pitäisi jaksaa makoilla lattialla hölpöttelemässä heidän kanssaan. Vielä parempi jos laulaa, leikkii, hyppii tai nostelee lasta. Mielellään vielä molempia yhtäaikaa.  Mutta jossain vaiheessa siihenkin kyllästyy. Nurkassa on lelukoppa täynnä leluja, mutta kaikki on yllättäen ihan paskoja. Nyt leluista meillä kelpuutetaan ainoastaan pesupallot. Pari kovaa kirjaakin on ihan jees, koska niitä voi pureskella.

Nyt pojat lähtevät aamupesulle ja pukemaaan, jotta pääsevät taas parvekkeelle unille. Mä saan sillä aikaa mun kaverin meille kylään. Hyvällä tuurilla saan hetken jutella sen kanssa rauhassa ennen kuin pojat taas heräävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti