torstai 2. toukokuuta 2013

ezd4re

Jotenkin musta tuntuu,että on hirveän hankala kirjoittaa, kun lapsi on sylissä. Meidän E muotoili mulle jo otsikonkin valmiiksi.

Tänään on ollut sellainen päivä, että äsken teki mieli hypätä parvekkeelta alas. Miksi jotkut päivät ovat näin raskaita? Tai lähinnä tämä iltapäivä on ollut raskas, kun molemmat ovat nukkuneet ihan eri aikoihin. Nyt O nukkuu ja E valvoo. Miten tämä nyt näin on kääntynyt? Ehkä meillä on kohta taas vuoron vaihto.

Tänään mun ystävätär oli viihdyttämässä meitä aamupäivän. On niin kiva saada apua poikien ruokailuun ja muutenkin niiden hoitoon. Ei tarvitse aina hoitaa poikia yksin tai miehen kanssa. Lisäapukädet eivät ole koskaan pahittteeksi tässä sirkuksessa. Annoin ystävälle kokeiluun niitä soijamakkaroita. Hänkin kehui niitä. En ole vielä keneltäkään kuullut pahaa sanottavaa niistä. Pitää perehdyttää ihmisiä kasvisruokailun saloihin.

Meidän O on oppinut konttaamaan ihan kunnolla. Pari päivää olen katsellut sitä äheltämistä ja tänään vasta oikeasti tajusin, että sehän liikkuu jo ihan ihmisten lailla. Vielä, kun me saataisiin tuo meidä E liikkeelle. E pyörii ja peruuttaa. Mutta hän on sitten se meidän höpöttäjä. Voi, että  miten voi kaverilla juttua riittää. Mä vastailen ja keskustelen sujuvasti E:n kanssa, vaikka ei ole mitään hajua, että mitä toinen puhuu. Kuulemma lapselle pitää jutella. Se kehitää kielellistä kehitystä. Tunnen itseni tosi tyhmäksi, kun höpöttelen täällä omiani. Meistä ei varmaan kumpikaan tajua toisiaan. Enkä mä aina tajua edes itseäni.

Tänään oltiin monikkokerhossa. Meitä oli tänään siellä vain kolme perhettä, melkein kaikkiin muihin oli iskenyt jonkin asteinen kevätnuha. Mutta, saatiin me kerhoiltua niinkin. Siellä suositeltiin, että hakisin meille kaupungilta lastenhoitajaa, jos ja kun mies lähtee Kokkolaan. Voisi olla mahdollisuus saada hoitaja pariksi tunniksi viikossa, että pääsen yksin johonkin tai saan edes hetken levätä rauhassa. Täytyy neuvolassa seuraavalla kerralla ottaa asia puheeksi.

Ei ole kuin vajaa kaksi viikkoa niin sitten meillä on neuvola ja samalla kerralla myös lääkäri. Mua jotenkin kauhistuttaa ajatus siitä lääkäristä. Varmaan löydetään vaikka ja mitä syitä, että miksi O ei nuku tai jotain muuta kamalaa.

Nyt on pakko laittaa kone kiinni ja heittäytyä lepämään. Olo on ihan hakattu. Jos huomenna olisi pirteämpi päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti