torstai 16. tammikuuta 2014

Ruoka, herkku Ruoka

Tunnetusti mä olen maailman toiseksi surkein kokki. Varmasti joku muu on vielä vähän huonompi kuin minä. Olen yrittänyt tehdä pojille perus kotiruokaa. Ne ovat olleet, noh, ihan kohtuullisia. Ainakin pojat ovat niitä syöneet, eivätkä ole vielä kuolleet. Mies tosin ei ole ollut näistä ruoista aivan samaa mieltä.

Tänään mä sitten aloitin uuden vaiheen ruoanlaitossa. Mä päätin,että mä aloitan kokeilemaan kaikkea uutta. Lopetan niiden ainaisten samojen ruokien pyörittämisen ja oikeasti keskityn kunnolla siihen mitä olen tekemässä. Mietin etukäteen kauppalapun ja selaan reseptejä, joita voidaan viikonloppuna tehdään. En siis ajtellut tehdä herkkuruokia jokaisena viikon päivänä. Viikonloppuna panostan kunnolla ja arkiruokaankin koetan keksiä erilaisia juttuja. Saa nähdä,että kauan intoa tähän riittää. Jotenkin musta tuntuu,että ensimmäiseen pohjaan palamiseen tämä kokeilu tyrehtyy.

Tänään tein ensimmäisen ruoan. Perus spagetti bolognesea, jota oli maustettu uudella tavalla. Laitoin kastikkeeseen puolikkaan tuoreen chilin, smetanaa, paljon valkosipulia, tavallista sipulia sekä mustapippuria. Lopuksi sulatin joukkoon sinihomejuustoa. Mies ainakin kehui ruokaa ja omasta mielestäni se oli myös aika onnistunut. Pastaksi oli täysjyvä fussilia.

Mä en ole koskaan syönyt sushia. Aina olen halunnut maistaa, mutta koskaan ei ole ollut tilaisuutta. Sushi on myös kokeilulistalla.

Nyt pitää taas mennä. O ei suostunutkaan käymään vielä nukkumaan. Ja taitaa huoneesta kuulua E:nkin  lohduton nyyhkyttäminen. Huoh, ei muuta kuin lohduttamaan.

1 kommentti: