torstai 3. huhtikuuta 2014

Läski

Katsoin tänään sivusilmällä Jutta ja puolenvuoden superdietti ohjelmaa. Voi luoja, että se muutoksessa oleva nainen kävi mun hermoon. Tyyppi painoi yhtä paljon kuin oli pitkä. Kitisi jokaisesta asiasta, niin salilla kuin kotona. Liikaa vettä, liikaa painoa, väärän väristä salaattia, valivalivali. Olisi onnellinen,että pääsee ohjelmaan mukaan, jossa on edes pieni mahdollisuus päästä siitä ihrasta pois.

Mulla ei ole paljon varaa sanoa, koska en mä itsekkään ole missään missin mitoissa. Mutta olisin ikionnellinen, jos mulla olisi valtavasti aikaa treenata ja joku kertoisi mulle tarkkaan, että mitä mun pitää milloinkin syödä. Nyt oma elämäntapamuutos on vain omissa käsissä. Hyvin olen kuitenkin onnistunut, vaikka mua ei kukaan piiskaakkaan.

Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että mä olen itseeni edes kohtuullisen tyytyväinen. Painan tällä hetkellä kymmenen kiloa vähemmän kuin silloin, kun jäin odottamaan poikia. Kiintetymisen varaa tosin olisi. Vatsassa oleva nahkapussi ei tosin lähde lääkärin mukaan pois muuten kuin kirurginveitsellä. Ehkä sinnekin joskus menen, kun lapsiluku on täynnä.

Monesti kuulee, kuinka äidit vetoavat äitiyteen. Jos lapsi syö viisi kertaa päivässä, niin tarviiko niillä jokaisella viidellä kerralla ottaa kahvia ja pullaa? Miksi ei voi ottaa hedelmiä tai muuta terveellistä. Niin monta kertaa olen kuullut sen selityksen, että en mä ehdi lenkille, en mä ehdi laittamaan itselleni eri ruokaa ja koska mä olen äiti. Mikä hemmetin etuoikeus äideillä on olla lihavia? Mä tunnen monta äitiä, jotka ovat kadehtittavan timmissä kunnossa. Kaikki arvostus niille. Ja jollei nyt kukaan vedä hernettä nenään, niin minulla ei ole mitään lihavia vastaan, jos ne itse tiedostavat asian. Jos asia on tiedostettu ja asialle on jotain alettu tekemään niin se on hienoa. Älkää siis ottako itseenne.

Mun loistava ajatus taas katkesi, koska toinen hirviöistä oli käynyt kääntämässä kaikki hellan napit täysille ja samalla kiipesi kovaa vauhtia keittiönpöydälle. Vielä puoli minuttia sitten ne olivat kiltisti mun silmien alla, mutta puollessakin minutissa kerkeää.

1 kommentti:

  1. Ihan samaa mieltä!! Ps. tykkään niin sun tyylistä kirjoittaa :)

    VastaaPoista