torstai 15. toukokuuta 2014

Meidän päivä

Herätys on joka aamu 7-8. Ensimmäinen toimenpide on laittaa kahvi tippumaan. Sen jälkeen poikien aamutoimet. Kahvikupin ääressä on hyvä katsella joka aamuinen Muumi jakso. Poikien aamupals on usein, noh melko suppea. Banaania, jogurttia tai leipää. Huomasitte aivan oikein, meillä ei syödä puuroa. En keitä sitä, koska kukaan ei sitä syö. Pärjäävät nuo hyvin ilmankin.

Kun kahvit on juotu ja Muumit katsottu aloitetaan pukeminen. Siihen uppoaa pieni tovi. Yleensä kello on 9.30, kun saan porukan vaunuvarastoon ja olemme valmiita lähtöön. Usein ulkoilemme, mutta kerran tai kaksi käymme myös kerhossa. Kesäksihän kaikki kerhot yllättäen loppuvat.

Ulkoilua kestää hermoista ja säästä riippuen 1-3h. Yritämme olla kotona ihan viho viimeistään klo 13, muuten tulee itku. Lounas on mitä on. Lounaan täytyy olla aina valmiina, koska meidän hermoilla sitä ei ole aikaa valmistaa. Minuutin mikrottamisen me juuri kestämme. Suoraan ruokapöydästä on aika mennä päikkäreille. Tällöin kello on jotain yli yksi.

Päikkäreiden ajan mä raivaan lounaan sotkuja, syön itse, laitan muutenkin kämppää kuntoon ja loppu ajan istun lamaantuneena sohvalla. Pojat nukkuvat maks 2h. Välipala syödään hetki heräämisestä. Banaani, letut ja leipä on suosittuja välipaloja. Iltapäivällä me usein touhutaan sisällä. Valmistelen päivällistä ja teen poikien kanssa muita kotitöitä. Joskus olemme reippaita ja menemme uudestaan ulos. Tämä vaatii hyvän päivän ja ennen kaikkea hyvän ilman.

Klo 17 alkaa pikku kakkonen. Istumme kolmestaan sohvalla ja yritämme keskittyä edes hetkeksi ohjelmaan. Yleensä mies tulee pikku kakkosen aikana tai vöhön sen jälkeen kotiin. Sitten vuorossa on yhdistetty päivällinen ja iltapala. Ruoan jälkeen alkaa iltatoimet ja yleinen sekoilu. Mies pelleilee poikien kanssa ja mä teen milloin mitäkin. Joskus pakenen lenkille, kauppaan tai keskityn vain silittämiseen ja muuhun huoltoon.

Noin klo 19 alkaa rauha. Hiljaista ei vielä ole, mutta pojat ovat omissa sängyissään. Siellä ne saavat hengailla ja hakea unta. Illat menevät todella nopesdti. Ehdimme miehen kanssa iltaisin vaihtaa kuulumiset ja siinäpä se sittten onkin. Voi käydä nukkumaan, että jaksaa aamusta taas saman rumban.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti