tiistai 27. toukokuuta 2014

Paska maa

Viikko hypittiin ulkona kesäkamoissa. Tänään kaivettiin kaapista sukkahousut,pipot ja tuulipuvut. Kyllä se Suomen kesä oli taas lyhyt. Melkein alkoi itkettämään, kun menimme aamulla puistoon. Lapaset eivät olisi olleet yhtään liikaa tänään. Hyvällä omallatunnolla voimme olla loppupäivän sisällä. En varmasti mene ulos palelemaan. Enkä pue niin paljoa päälle, että ulkona tarkenisi olla.

Lämpimällä säällä saa paljon enemmän aikaiseksi. Paljon kivempi siivota ja tehdä kotihommia, kun ei palele. Mä niin rakastan, kun on lämmin. Nyt oikein masentaa  kun kataoo ulos ikkunasta. Ihan on harmaata,tuulista ja synkkää.

Ei mua mitenkään tämä kotona olo kiristä, mutta tänään kuitenkin soitin jo työpaikalle. Pari viikkoa suurin piirtein saan tai joudun olla vielä kotona. Pojilla alkaa hoitoon tutustuminen ensi tai seuraavalla viikolla. Katsotaan sen mukaan, että mitä me keksitään miehen kesälomalla tekemistä. Mä vaivihkaan surffailen äkkilähtösivuilla. Mä haluan lämpöön!

Meille on muuttanut papukaija. Voi,että miten rasittavaa, kun joku toistaa koko ajan kaikki sanomiset. Pakko oli lopettaa kiroilu, ettei kohta kuulu samat sanat lasten suusta. Kaikki asiat myös matkitaan. Pestään hiuksia, harjataan hiuksia, viedään roskia roskiin ja sohitaan kauhoilla hellaa, kun teen ruokaa. Toisaalta todella hellyyttävää, mutta toisaalta rasittavaa. Kaikesta saa aikaan pienen numeron. Kaikki meidän tekeminen nykyään kestää. Kaikkea halutaan kokeilla ja tutkia. Aina ei vain oma energia riitä imurin johdon tutkimiseen. Vielä siistimpää on nappi, josta johto menee automaattisesti sisään. Meidän kaikki päivät ovat yhtä suurta seikkailua, ainakin poikien osalta.

Tämä sää, kun nyt puhuttaa niin paljon kaikkia niin sen huomaa kyllä puistossakin. Viime viikolla kaikki vinkuivat lämmöstä ja siitä kuinka AINA pitää ollaa laittamassa lapsille aurinkorasvaa. Tänään valitettiin siitä, kun piti kaivaa paljon vaatteita. Suomalaiset ovat aina tyytymättömiä kaikkeen. Mikään ei ole koskaan hyvin.

1 kommentti: